Presentació del Recull de Treballs, 22

Presentació del Recull de Treballs, 22

El dissabte 7 de setembre vàrem presentar el Recull de Treballs corresponent a l’any 2024. És el número 22, que enceta una nova etapa. El volum té tres apartats. A la primera part hi ha els articles d’investigació local dels nostres socis i col·laboradors. El primer article és Allò que va passar l’estiu de 1952 i el signa Jordi Salvat Rovira. El segon és El naufragi del pailebot Portosin a Baix a Mar a càrrec de Gabriel Comes Nolla. A continuació hi ha Guasch Accessoris Elèctrics (GAE) (1940-2005) que signa Lluís Català Massot. I finalment Flors dels camps i boscos de Salomó a càrrec de Francina Riambau Farré.

En una segona part s’obre un apartat a la memòria autobiogràfica dels torrencs i torrenques per deixar testimoni de la vida al municipi al llarg del segle XX que hem titulat Memòries i l’inaugura Mossèn Francesc Esteso Cuenca amb La meva infància a Torredembarra.

En els darrers anys, Mossèn Esteso ha escrit diversos textos del que son les seves memòries. Aquí en publiquem una bona part de les que parlen de la seva infantesa a Torredembarra, i van des que va arribar amb els pares del poble de San Clemente a mitjans dels anys 40, fins que va entrar al Seminari a mitjans dels anys 50.

Al final del volum trobem un dossier del Bicentenari Mañé i Flaquer on s’explica la commemoració feta l’any passat del bicentenari del naixement de Joan Mañé i Flaquer, amb les ponències de la taula rodona La Torredembarra de Joan Mañé i Flaquer. També hi trobem les altres activitats realitzades pel Centre d’Estudis Sinibald de Mas l’any 2023.

El conjunt del volum l’hem dedicat a la Maria Gual Figuerola, que ens ha deixat recentment i va ser sòcia, membre de la junta i col·laboradora del Recull de Treballs.

Coincidint amb aquesta publicació, l’Ajuntament i el Centre d’Estudis han volgut fer, també, un reconeixement a la trajectòria de Mossèn Esteso amb un acte públic al Pati del Castell.

Etiquetas: Sin etiquetas

Los comentarios están cerrados.