_89A9955_FPB

Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat

Enguany, la XIII Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat se celebrarà a Torredembarra el dissabte 26 d’octubre de 2024.

L’organització d’aquesta edició compta amb la participació de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), i el Centre d’Estudis de Sinibald de Mas i amb el suport de l’Ajuntament de Torredembarra, la Fundació Pere Badia, el Patronat Antoni Roig Copons, la Fundació Irla i la Federació d’Ateneus de Catalunya

La tretzena edició portarà per títol «Dels antics hospitals al sistema sanitari actual«.

La Trobada d’enguany pretén fer un recorregut per la història de la sanitat partint dels antics hospitals, presents a moltes de les poblacions dels territoris que engloba la Trobada. Des de l’estudi de la seva construcció, funcionalitats, estil arquitectònic, ubicacions, i nous usos, fins arribar a fer una anàlisi de la situació del sistema sanitari en l’actualitat.

La trobada tindrà lloc el dissabte 26 d’octubre a la Fundació Pere Badia (Carrer de Pere Badia, 2-4), a Torredembarra.

Us podeu inscriure a la Trobada fins al dilluns 21 d’octubre de 2024.

Caldrà formalitzar la inscripció a la trobada i al dinar a l’adreça electrònica merce@irmu.org o al telèfon 977401757.

En cas de quedar-vos a dinar, caldrà fer un ingrés de 20 € al compte ES77 0182 4395 5202 0012 8738.

PROGRAMA

9.30 h. Acreditacions.

10.15 h. Parlaments inaugurals

Ponències

10.30 h. «Els hospitals com a espais polièdrics: noves mirades als nosocomis medievals catalans», a càrrec de Guillem Roca, Universitat de Lleida.

11.05 h. «Dos-cents anys de l’Hospital de Caritat de Torredembarra», a càrrec de Joaquim Nolla, arxiver i historiador, coordinador del programa d’actes del 200 aniversari de la Fundació de l’Hospital Pere Badia de Torredembarra i vocal de la junta del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, i Josep Bargalló, soci fundador i vocal de la junta del Centre d’Estudis Sinibald de Mas.

11.40 h. Pausa-cafè.

12.00 h. Taula de presentacions

  • «L’hospital del Coll de Balaguer de l’infant Pere», a càrrec d’Antoni Conejo, del Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant, cap d’estudis del Grau d’Historia de l’Art de la UB i sotsdirector de l’IRCVM.
  • «Vuit segles d’hospitals a Valls», a càrrec de Francesc Murillo Galimany, de l’Institut d’Estudis Vallencs.
  • «L’hospital dels pobres de Vila-rodona a la segona meitat del segle XVIII», a càrrec de Josep Santesmases, del Centre d’Estudis del Gaià.
  • «L’hospital de Sang de Valls durant la Guerra Civil (1937-1939), a càrrec de Juan Roberto Zepeda Iturrieta, de l’Institut d’Estudis Vallencs. 
  • «Cinc-cents anys de la construcció de l’hospital renaixentista de Santa Magdalena de Montblanc», a càrrec de Jaume Felip, del Centre d’Estudis de la Conca de Barberà. 

13.30 h. Presentació de projectes de la CCEPC i l’IRMU.

14.00 h. Tancament de la Trobada.

14.30 h. Dinar. 

16.00 h. Visita cultural al nucli antic de Torredembarra (castell i patrimoni indià). 

Etiquetas: Sin etiquetas

Los comentarios están cerrados.